۲۰ اصل اساسی برای داشتن یک کسب و کار موفق ( بخش دوم )

یک کسب و کار موفق

۲۰ اصل اساسی برای داشتن یک کسب و کار موفق ( بخش دوم )

در بخش اول ۲۰ اصل اساسی برای داشتن یک کسب و کار موفق برای شما نقش علاقه و ایده را در یک کسب و کار موفق بررسی کردیم. برای شما گفتیم که مغز ما چطور باور می کند که ناتوان است و دیگر برای یک کسب و کار موفق همرا ما نیست. به شما گفتیم حیاط شما در کسب و کار وابسته به شبکه سازی و تیم سازی شماست. شناخت ارزش مشتری در فروش و سودآوری مورد دیگری بود که در بخش اول ۲۰ اصل اساسی برای داشتن یک کسب و کار موفق بیان کردیم.
در بخش دو مقاله ۲۰ اصل اساسی برای داشتن یک کسب و کار موفق قصد داریم برایتان از ارزش توسعه فردی و نظم در کسب و کار صحبت کنیم. آیا می‌دانید در همه انواع کسب و کار مفهوم سهم بازار چه نقشی را بازی می‌کند؟ چه تعریفی از سهم بازار در کسب و کار برای خودتان دارید؟ از اینکه چه هزینه‌هایی در یک کسب و کار موفق به عهده شماست اطلاع دارید؟ از مهارت گفت و گو و مذاکره چطور؟ با ما همراه باشید تا جواب سوال‌های خود را در داشتن یک کسب و کار موفق پیدا کنید.

یک کسب و کار موفق

راه اندازی یک کسب و کار موفق چگونه است

  1. در کسب و کار دنبال چی هستی؟

    همیشه متخصصین و مشاورین کسب و کار یک نکته مهم را برای آنها که در فکر راه اندازی یک کسب و کار هستند در نظر می‌گیرند اما آن نکته چیست؟ ما به آن می‌گوییم سهم بازار. یعنی با سرمایه‌ای که برای راه اندازی کسب و کار آورده‌اید می‌خواهید چه سهمی از بازار را در تسلط خود داشته باشید؟ مثال: فرض می‌کنیم شما قصد دارید وارد کسب و کار گل بشوید و تصمیم به راه اندازی گل فروشی دارید. در راه اندازی گل فروشی می‌خواهید گل فروش خوب محله‌تان باشید یا بهترین گلفروشی شهر؟ آیا تصمیم دارید تبدیل به یک کسب و کار موفق در ایران در حوزه گل بشوید؟ یا بیشتر؟ می‌خواهید قطب گل خاور میانه باشید . دیدن آینده کسب و کارتان در همان ابتدا نقش به سزایی در داشتن یک کسب و کار موفق دارد. حواستان باشد همه اینها گزینه خوبی برای داشتن یک کسب و کار موفق دارد اما هیچکدام بهتر یا بدتر نیست. ظرفیت‌های کاری و مالی شماست که تعیین می‌کند شما در کدام نقطه از کسب و کار گلتان بایستید. درک واضح از داشتن آینده کسب و کار و فهم نیاز بازار همان چیزی است که شاه‌کلید داشتن یک کسب و کار موفق محسوب می‌شود.

  2. به عمق یک بند انگشت در کسب و کار متخصص نباشید!

    یکی از بزرگترین ایراداتی که می‌توان به هر فردی در زندگی کاری و حرفه ای او گرفت اصطلاحا «همه کاره و هیچ کاره بودن» اوست. در کسب و کار خود تکلیف خود را مشخص کنید. دقیقا می‌خواهید در چه حوزه‌ای فعال باشید؟ به عنوان مثال اگر شغل شما در حوزه فروش گیاه و گلدان های آپارتمانی است، این اشتباه است که شما به فکر فروش دسته گل یا سبد گل بیفتید. هزینه‌ای که می‌خواهید برای ورود به حوزه گل داشته باشید را می‌توانید در تبلیغات برای گلدان اختصاص دهید تا به این ترتیب یک کسب و کار موفق برای خود رقم بزنید. این یک باور اشتباه در جامعه ماست که افراد در فکر ورود به هر کسب و کاری در هر حوزه ای هستند. درست است که ماندن در یک مسیر شغلی با پتانسیل‌های فردی، امکانات جامعه و پیدا کردن علاقه‌مندی‌ها تغایر دارد اما از این شاخه به آن شاخه پریدن به جز اتلاف وقت، انرژی و هزینه چیزی برای شما ندارد و ما را از مسیر یک کسب و کار موفق منحرف می‌کند. به عنوان نمونه در همان کسب و کار گل و گیاه آپارتمانی، می‌توانید کسب و کار را به سمت تولید بیشتر گیاهان پرطرفدار هدایت کنید یا اینکه برای مشتریان خود به فکر تولید گیاهان خاصی باشید که در فروشگاه‌های دیگر پیدا نمی‌شود. ایده برای داشتن یک کسب و کار موفق فراوان است. به جای تسلط به اندازه یک بند انگشت به وسعت دریا در همه امور تبدیل به فردی شوید که آب را می‌شکافد! فردی که با تخصص خود می‌تواند در یک حوزه به خصوص رسوخ و تاثیرگذاری مخصوص به خودش را ایجاد کند و در آن سرشناس باشد.

  3. تو کسب و کارت دو دو تا چهار تا داشته باش

    اصلا لازم نیست برای شما بگوییم چقدر مدیریت جریان هزینه‌ها و درآمد در داشتن یک کسب وکار موفق تاثیر دارد. شما در داشتن یک کسب و کار موفق چه چیزهایی را باید در ذهنتان داشته باشید؟ برمی‌گردیم به مثال کسب و کار گل، فروشنده گل هستید پس باید حواستان باشد هر چند وقت یک بار نیازمند مراجعه به بازار گل برای تهیه گل هستید و به طور متوسط هر بار چه میزان خرج می‌کنید. خدمات گل آرایی ارایه می‌دهید؟ دستمزد متخصصین در جیب شماست. در حوزه راه اندازی کسب و کار آنلاین گل فعال هستید؟ به فکر حقوق سر ماه همکاران تولید کننده محتوای مجازی خود باشید. مغازه گل فروشی دارید؟ هزینه مراقبت از گلها، تجهیزات مراقبتی و تعمیرات آنها به عهده شماست. هزینه‌های شخصی و فردیتان را هم در آخر این ستون جمع بزنید! مهم نیست چه هزینه‌های دیگری می‌تواند به این لیست اضافه شود. این شما هستید که باید با دانستن اصول اولیه حسابداری و مدیریت مالی از سرمایه خود برای داشتن یک کسب و کار موفق مراقبت کنید.

  4. تو کسب و کار مهارت گفت و گو رو یاد بگیر

    مستقیم در این تیتر در حال گفتن یک توصیه به شما هستیم و آن یاد گرفتن مهارت مذاکره و گفت و گو با افراد برای داشتن یک کسب و کار موفق است. شما در یک کسب و کار موفق نیاز به فهم افکار دیگران دارید. صرفا داشتن تخصص و داشتن دانش در یک حوزه برای فهم اطلاعات کفایت نمی‌کند. گفت و گو این نیست که شما حرف خود را بزنید دیگران حرف خود؛ در گفت و گو افراد به فهم مشترک در یک موضوع می‌رسند بدون آنکه به احساسات، شخصیت، تخصص و فردیت همدیگر آسیب بزنند. در یک کسب و کار موفق مدیران با داشتن مهارت گفت و گو و مذاکره به افکار نهانی کارمندان پی می‌برند و می‌توانند شرایط غیر قابل پیش بینی کسب و کار را تا حد زیادی مدیریت کنند. مهارت گفت و گو در یک کسب و کار موفق به ایجاد روابط صمیمی همراه با احترام در کارهای گروهی می‌انجامد. مهارت خوب همه افراد یک تیم کمک به سزایی در داشتن یک کسب و کار موفق می‌کند.

    یک کسب و کار موفق

    راه اندازی یک کسب و کار موفق

  5. نظم و ترتیب تو کسب و کار یادت نره

    نظم و ترتیب همانطور که در زندگی شخصی به رشد و کارآمدی کمک می‌کند در یک کسب و کار موفق هم نقش دارد. اگر برای راه اندازی کسب و کار نیاز به یک مکان تجاری دارید در سازماندهی دکوراسیون و چیدمان داخلی همت به خرج دهید. فضای نامرتبی که در هر گوشه آن وسیله ای بدون احساس نیاز گذاشته است باعث اختلال در تمرکز و کارایی شما و کارمندان می‌شود. در یک کسب و کار موفق، محیط تمیز و مرتب به سرحالی و شادابی افراد برای شروع کار و حفظ انرژی در ساعات کاری یاری می‌رساند. به عنوان مثال در راه اندازی یک گلفروشی اگر کف مغازه گل فروشی شما همواره پر از برگهای بریده، خرده روبان و کاغذ باشد، حس شلختگی به مشتریان القا می‌شود و این برای یک کسب و کار موفق گل عیب محسوب می‌شود. موضوع دیگر در داشتن یک کسب و کار موفق در رابطه با نظم بر میگردد به مرتب نگه داشتن اسناد،کاغذها و فایل های اداری یا مالی. برای داشتن یک کسب و کار موفق پیشنهاد می‌کنیم در مراقبت و دسته بندی اسناد و اوراق کسب و کار خود کوشا باشید. آنها را بر اساس تاریخ یا عنوانشان منظم کنید تا در مواقع نیاز دچار استرس یا ضرر در کسب و کار نشوید.

  6. همیشه در کسب و کار به روز باش!

    به روز بودن چطور می‌تواند به داشتن یک کسب و کار موفق کمک کند؟ منظور ما به روز بودن در دانش روز و آموزش است. آمارها نشان می‌دهد تمام مدیران کسب و کارهای موفق مانند بیل گیتس یا استیو جابز ساعت‌ها مطالعه هدفمند در برنامه روزانه خود دارند. چه چیزی بهتر از استفاده تجربه بزرگان برای داشتن یک کسب و کار موفق؟ شما هم این عادت را به کار ببنید و با این روش با متدهای روز یک کسب و کار موفق، جنبه های ارتقای فردی و اصول و ترفندهای راه اندازی کسب و کار آشنا شوید. اعتماد کردن به همه منابع خارجی برای امور یک کسب و کار موفق کار ساده ای نیست. پیشنهاد می‌کنیم در شرایطی که فرصت کافی را برای یادگیری در حوزه‌های مختلف در کسب و کارتان دارید، به سراغ آموزش‌های حضوری یا غیر حضوری بروید. به عنوان نمونه اگر شما مشغول راه اندازی یک کسب و کار گلفروشی هستید لازم است بدانید مدل های روز دسته گل عروس یا گل آرایی ماشین عروس چه چیزهایی است. اگر آنها را نمی‌دانید نیاز است از طریق کارگاه‌های آموزشی گل آرایی یاد بگیرید اما اگر فرصت کافی ندارید باید از متخصصین گل آرایی در این شرایط استفاده کنید و این یعنی شما بخشی ار سود خود در یک کسب و کار موفق را از دست می‌دهید.

جمع‌بندی ۲۰ اصل اساسی برای داشتن یک کسب و کار موفق ( بخش دوم )

در بخش دوم مقاله ۲۰ اصل اساسی برای داشتن یک کسب و کار موفق چه نکاتی را گفتیم؟ به شما گفتیم که قبل از ورود به کسب و کار بررسی کنید که سهمی از بازار را می‌خواهید در عهده داشته باشید. از ارزش مهارت گفت و گو که می تواند از شکست در یک کسب و کار جلوگیری کند حرف زدیم. به شما گفتیم چرا لازم است برای داشتن یک کسب و کار موفق همیشه مطالعه کنید و نظم چه تاثیراتی می‌تواند بر کسب و کار موفق داشته باشد.در بخش سوم اصول اساسی برای یک کسب و کار موفق که بخش آخر این مقاله است می‌خواهیم از بازاریابی و اینترنت حرف بزنیم و برایتان از برنامه ریزی و برند سازی در یک کسب و کار بگوییم.

اشتراک گذاری پست

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *