همه چیز درباره طرح کسب و کار گل فروشی

طرح کسب و کار گل فروشی

همه چیز درباره طرح کسب و کار گل فروشی

در این مقاله درباره چگونه نوشتن طرح کسب و کار گل فروشی صحبت کردیم اما برای چه کسانی مناسب است؟ اگر قصد دارید به تازگی وارد صنعت گل فروشی شوید یا مدتهاست در خانه و محل کار خود به پرورش گل و گیاه مشغول هستید و اکنون متوجه شده اید که می‌توانید شغل گل فروشی را انتخاب کنید یا اگر اکنون یک گل فروش هستید و می‌خواهید شغل گل فروشی خود را رونق دهید، بدانید این مقاله دقیقا برای شما نوشته شده است.
در مقاله همه چیز درباره طرح کسب و کار گل فروشی برای شما چه می‌گوییم:

  •  چگونه طرح کسب و کار گل فروشی بنویسید
  • چرا در راه اندازی گل فروشی نیازمند نوشتن طرح کسب و کار گل فروشی هستیم؟
  • در طرح کسب و کار یک گل فروشی به چه سوالاتی باید فکر کنیم؟
  • بزرگترین اشتباهات در نوشتن طرح کسب و کار گل فروشی چیست؟
  • یک طرح کسب و کار گل فروشی چطور به فروش و سود بیشتر ما کمک می‌کند؟

 

اما طرح کسب و کار گل فروشی چیست؟

طرح کسب و کار یا بیزنس پلن (Business plan)، در حقیقت راهنمای اصلی شما در راه اندازی گل فروشی و هر کسب و کار دیگری است که به آن نقشه راه هم می‌توان گفت. طرح کسب و کار برای شما اهداف کسب و کار گل فروشی و جزئیات برنامه ریزی برای رسیدن به آن اهداف را در یک نگاه مشخص می‌کند. همینطور ایده شما به طور منسجم در طرح کسب و کار، خود را نشان می‌دهد. از طرفی تمام مزایا و معایب راه اندازی کسب و کار گل فروشی، نقاط ضعف و قوت آن و راه حل های کوتاه و بلند مدت در بیزنس پلن قابل مشاهده است. یک نکته دیگر در طرح کسب و کار، مشخص شدن جریان هزینه ها و درآمدها، سرمایه گذاری اولیه و تقسیم منابع مالی بین امور به طور شفاف است که به شما امکان می‌دهد برای درخواست وام یا ایجاد مشارکت برای گسترش کسب و کار گل فروشی خود به راحتی وارد مذاکره و گفت و گو با سرمایه گذاران شوید. در یک طرح کسب و کار گل فروشی خلاصه ای از نحوه مدیریت و امور اجرایی به همراه مسئولیتهای جاری در ارتباط با اهداف کسب و کار نوشته می‌شود.

شاید بتوان گفت مهمترین بخش در یک بیزنس پلن گل فروشی، استرتژی های بازاریابی برای یک مغازه گل فروشی و نحوه فروش محصولات است که در واقع کمک شایانی به افزایش درآمد شغل گل فروشی می‌کند. همینطور نحوه تولید، خرید یا تامین منابع اولیه برای کسب و کار گل فروشی در بیزنس پلن نوشته می‌شود. به طور خلاصه هرچیزی که برای راه اندازی کسب و کار گل فروشی نیاز دارید باید در طرح کسب و کار گل فروشی نوشته شود. بسته به اینکه طرح کسب و کار شما چقدر پر و پیمان است یا پیچیدگی های کاری دارد، این طرح می‌تواند یک تا بیست صفحه ای باشد. بهترین دستاورد یک طرح کسب و کار گل فروشی این است که با مقایسه واقعیت، شرایط و صورت حسابهای کسب و کار خود با طرح کسب و کار آن، می‌توانید بفهمید در هر زمانی تا چه اندازه به اهدافتان در راه اندازی گل فروشی نزدیک یا از آن دور شده اید و چطور باید وضعیت خود در کسب و کار گل فروشی را بهبود یا ارتقا دهید.

طرح کسب و کار گل فروشی

یک طرح کسب و کار برای گل فروشی

 

  1. شمای کلی کسب و کار در طرح کسب و کار گل فروشی

    اولین و اساسی ترین بخش یک طرح کسب و کار گل فروشی بررسی و بیان فرآیند کسب و کار گل فروشی است. در این بخش شما یک تعریف از کاری که قصد انجام آن را دارید ارائه می‌دهید. حوزه فعالیتهای خود را در کسب و کار گل فروشی، در این بخش طرح کسب و کار گل فروشی مشخص می‌کنید. بسته به اینکه شما در چه جایگاهی برای خود در راه اندازی کسب و کار گل فروشی انتخاب می‌کنید نوع ارتباط شما با مشتریان مشخص می‌شود. به عنوان مثال در بیزنس پلن خود می‌توانید معین کنید آیا شما فروشنده گل به مردم در سطح شهر هستید یا محصولات خود را در یک غرفه در بازار گل به دست آنها می‌رسانید. در این صورت باید اولین ویژگی های یک گل فروش را داشته باشید. ممکن است شما یک باغچه پرورش گل و گیاه داشته باشید و نقش تولیدکننده را در طرح کسب و کار گل فروشی برای خود مد نظر بگیرید.

  2. تعیین اهداف و موازین کسب و کار در طرح کسب و کار گل فروشی

    در این بخش از طرح کسب و کار گل فروشی باید توضیح بدهید هدف شما از راه اندازی گل فروشی چیست. در یک، سه و پنج سال آینده است چه جایگاهی در کسب و کار گل فروشی داشته باشید؟ قرار است چه سهمی از بازار گل در ایران، شهر یا محله خود را در کنترل بگیری؟ جای این دو مورد در بیزنس پلن گل فروشی دقیقا همین جا است. برای تعریف و شناخت مفاهیم «سهم بازار» و «هدف گذاری»که از اصول داشتن یک کسب و کار موفق است می توانید از مقالات سایت اینترنت گل استفاده کنید. نقاط قوت کسب و کار شما همراه با نقاط ضعف، در طرح کسب و کار، لازم است نوشته شود. به عنوان مثال اگر مغازه گل فروشی شما نزدیک یک محل پرتردد است یا اگر در راه اندازی آنلاین گل فروشی، یک تیم تولیدکننده محتوای خوب دارید، خوب است این نقاط قوت را در طرح کسب و کار گل فروشی خود یادداشت کنید و روی آنها برای افزایش درآمد شغل گل فروشی حساب کنید.

  3. تحلیل بازار رقبا و مشتریان در طرح کسب و کار گل فروشی

    اگر از جایگاه و ارزش تحلیل رقبا و شناخت مشتریان در کسب و کار گل فروشی اطلاع کافی ندارید ابتدا به شما توصیه میکنیم انتهای مقاله صفر تا صد راه اندازی گل فروشی بخوانید. اگر درباره رقبا در یک کسب و کار گل فروشی ناآگاه باشید، به احتمال زیاد، برنامه ها و استراتژی های بازاریابی شما که آنها را در بیزنس پلن نوشته‌اید با شکست روبرو می‌شود. این اتفاق در صورتی که در مشتریان خود در کسب و کار گل فروشی را نشناسید هم پیش می‌آید. اگر یک مغازه گل فروشی دارید با سایر گل فروش های محله خود را به عنوان رقیب بشناسید و نتایج تحلیل مدل کسب و کار آنها را در طرح کسب و کار گل فروشی خود بنویسید. اکر یک گل فروشی آنلاین راه اندازی کرده‌اید لازم است سایر رقبای خود در فضای آنلاین در حوزه کسب و کار گل را شناسایی کنید و اطلاعات آنها را در طرح کسب و کار گل فروشی خود داشته باشید. در راستای شناخت مشتریان در نوشتن طرح کسب و کار گل فروشی تان باید در نظر بگیرید مشتریان شما چه کسانی هستند، چه محصولاتی را بیشتر میخرند، از چه گروه سنی یا جنسیتی هستند و الی آخر. با نوشتن دقیق ترین اطلاعات در طرح کسب و کار خود می‌توانید مدیریت بهتر در کسب و کار خود داشته باشید.

  4. چارت سازمانی در طرح کسب و کار گل فروشی

    این بخش از طرح کسب و کار گل فروشی بسیار واضح است. اینکه شما شریک دارید یا تنها کار میکنید یا فقط شرکایتان در سرمایه گذاری همراه کسب و کار شما هستند در این بخش طرح کسب و کار گل فروشی نوشته می شود. لازم است در این قسمت، مسئولیت افراد و حوزه تصمیم گیری آنها در کسب و کار گل فروشی مشخص شود. ممکن است شما با دوستتات دست به راه اندازی یک مغازه گل فروشی در تهران زده باشید. او به خاطر شناخت خوب بازار های گل تهران مثل بازار گل امام رضا یا بازار گل محلاتی، و همینطور شناخت و تفکیک گل های تازه از هم مسئول خرید بشود و شما به خاطر مهارت گل آرایی تان مسئول امور داخلی گل فروشی شوید. عنوان افراد و شرح وظایف آنها در کسب و کار، در این بخش از بیزنس پلن گل فروشی کاملا مشخص است.

  5. نحوه تامین گل و انواع آن در طرح کسب و کار گل فروشی

    در کسب و کار گل فروشی به طور قطع محل تامین گل، بازارهای گل شهر شما خواهد بود. با این حال خالی از لطف نخواهد بود که در طرح کسب و کار گل فروشی خود بنویسید که چه مواقعی لازم است به بازار گل بروید، چه کسی باید برود، معیارهای خرید گل برای کسب و کار گل فروشی تان چه چیزهایی است و بودجه‌ای که در هر بار پیش‌بینی می‌کنید چقدر است. نکته دیگر در این قسمت از طرح کسب و کار گل فروشی تهیه لوازم و وسایل گل فروشی است که برخی را مثل تجهیزات مراقبتی گل در مغازه گل فروشی یا دامنه سایت در راه اندازی کسب و کار آنلاین ، فقط یک بار تهیه می کنید و برخی مثل لوازم گل آرایی در کسب و کار گل فروشی دائما تجدید می‌شوند. یک بحث مهم در نوشتن بیزنس پلن گل فروشی در این بخش، تعیین آن چیزی است که قرار است در کسب و کار گل فروشی خود بفروشید. اگر در بازار گل غرفه داشته باشید احتمالا باید در طرح کسب و کار خود حرف از گل های روز بازار بزنید یا یک لیست از نیروهای متخصص برای گل آرایی. اگر یک مغازه گل فروشی در سطح شهر افتتاح کرده اید، گزینه شما برای نوشتن در طرح کسب و کار گل فروشی، انواع دسته گل، سبد گل، تاج گل و خدمات گل آرایی برای مجالس محسوب می‌شود. حتی در راه اندازی کسب و کار آنلاین گل فروشی یا راه اندازی کسب و کارهای خانگی در حوزه گل، تعیین نوع محصولات در طرح کسب و کار ، به شما برای جهت دهی به صفحات مجازی تان کمک خواهد کرد.

  6. شاه کلید طرح کسب و کار گل فروشی: برنامه بازاریابی و فروش

    اول از همه، قبل از تعیین برنامه و استراتژی‌های بازاریابی، شما باید از مشتریان خود در کسب و کار گل فروشی در حوزه کاری خود، شناخت قابل توجهی داشته باشید؛ این به این علت است که برنامه‌های بازاریابی و فروش در یک بیزنس پلن گل فروشی، با توجه به حضور و نقش مشتری نوشته می‌شود. نکته دوم بر می‌گردد به محصول یا محصولاتی که برای فروش انتخاب کردید و پیش‌تر در طرح کسب و کار گل فروشی خود نوشته‌اید. به عنوان مثال بازاریابی برای انواع باکس گل خیلی متفاوت است از بازاریابی برای گل آرایی ماشین عروس. همین باکس گل را در نظر بگیرید؛ اگر بخواهید آن را در کسب و کار گل فروشی آنلاین به فروش برسانید چه چیزهایی ممکن است تغییر کند؟ همه این تفاوت ها منجر به انتخاب برنامه بازاریابی و استراتژی های متفاوت در یک طرح کسب و کار گل فروشی برای نوشتن می‌شود. نکته سوم به سنتی یا آنلاین بودن کسب و کار شما وابسته است که تعیین می‌کند چه نوعی از انواع استرتژی های بازاریابی برای یک کسب و کار گل فروشی باید در طرح کسب و کار آن نوشته شود.

    طرح کسب و کار گل فروشی

    نوشتن یک طرح کسب و کار گل فروشی

  7. منابع مالی در طرح کسب و کار یک گل فروشی

    در این قسمت که آخرین بخش یک بیزنس پلن گل فروشی است می‌پردازیم به امور مالی کسب و کار گل فروشی تان. آورده اصلی‌تان در کسب و کار را باید بنویسید و اینکه چند درصد از آن را به چه کارهایی اختصاص داده‌اید؛ چه مقدار برای تبلیغات در یک کسب و کار موفق برایتان باقی مانده یا چقدر بدهی بالا آورده اید. همینطور در این بخش از طرح کسب و کار، شما باید سود خالص رورانه، ماهانه و سالانه خود را از کسب و کار گل فروشی تخمین بزنید و آن را در طرح کسب و کار گل فروشی خود بنویسید. این کار کمک می‌کند شما اعداد تخمینی خود را در انتهای سال با سود آخر سال تجاری خود مقایسه کنید و میزان پیشرفت خود در کسب و کار گل فروشی را متوجه شوید. از طرفی یادداشت منظم ریزه حسابهای کسب و کار گل فروشی، به شما امکان می‌دهد تا در موقعیت‌های مختلف، بررسی و تحلیل جامعی از شرح امور مالی کسب و کار خود داشته باشید. یک حسن دیگر این است که اگر روزی بخواهید یک شریک کاری به جمع خود اضافه کنید، اسباب جلب اعتماد او در کسب و کار گل فروشی، برای شما فراهم است. نوشتن این نکات در بیزنس پلن گل فروشی یک جای دیگر هم به کارتان میآید و آن تخمین زمانی است که برای گسترش کسب و کار خود به وام احتیاج دارید. با نوشتن این جزئیات شما در می‌یابید که وام مد نظرتان باید چقدر باشد یا در چه مدتی می‌توانید آن را بر گردانید.

حرف آخر در نوشتن طرح کسب و کار گل فروشی

به یاد داشته باشید بهترین کسی که می‌تواند طرح کسب و کار گل فروشی شما را بنویسد خود شما هستید. درست است که می‌توانید از مشاوران و متخصصین این حوزه کمک بگیرید اما ما پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا تلاش خود را برای نوشتن بیزنس پلن تان بکنید چرا که مسائل از دید شما که صاحب کسب و کار هستید متفاوت است از آنهایی که از بیرون گود در حال تماشا هستند. نکته دوم اینکه در نوشتن طرح کسب و کار گل فروشی تان، هرآنچه که در لیست بالا نبود اما برای کسب و کار گل فروشی شما لازم است را بنویسید. ما فقط یک پیش فرض برای طرح کسب و کار گل فروشی را در ساده ترین و عمومی ترین حالت آن بیان کردیم. نکته سوم این است که اگر شریک تجاری دارید، بعد از نوشتن طرح کسب و کار گل فروشی، حتما آن را به اشتراک بگذارید و نقطه‌ نظرهای آنان را اعمال کنید. نکته آخر این است که دائما به طرح کسب و کار خود سر بزنید. اگر به اهداف کوتاه مدت خود دست پیدا کرده‌اید، اهداف جدید طراحی کنید. اگر منابع مالیتان تغییر کرد آنرا در طرح کسب و کار گل فروشی خود بیاورید. برای راه اندازی گل فروشی به بهترین شکل آن، دائما به روز باشید و نکات جدیدی که یاد می‌گیرید را وارد طرح کسب و کار گل فروشی خود کنید.

اشتراک گذاری پست

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *