معرفی گل میخک و بررسی خواص و مضرات آن
گل میخک یا گل قرنفل، یکی از گل های زیبا و خوشرنگ است که علاوه بر صنعت گلفروشی و گل آرایی، در طب سنتی هم کاربرد دارد. گل میخک یکی از گیاهان زینتی بسیار زیبا در جهان است که از طریق غنچه خشک شدهی درخت میخک بدست می آید. در این مطلب همراه ما باشید تا با یکی از گیاهان عجیب و در عین حال زیبا که هم زینتی و هم خوردنی است و خواص متعددی دارد آشنا شویم.
اطلاعات پایه
- نام عمومی: میخک
- گونه: کارنیشن کاریوفیلوس
- خانواده: کاریوفیلاسیا
هر رنگ یا نوع گل بیان کننده نوعی احساس بوده است. گلهای میخک هم از این قاعده مستثنی نیستند. میخک نماد روز مادر است که در رنگ های مختلفی موجود می باشد و هر رنگ آن نیز نماد یک احساس خاص است.
معانی و تعابیر گل میخک
یکی دیگر از دلایلی که باعث محبوبیت میخک شده، اینست که رنگ های متنوع و زیبایی دارند. همانطور که اشاره کردیم هر رنگ از گلهای میخک نماد یک احساس خاص است که به برخی از این معانی در زیر اشاره می کنیم. یکی از ایده های خوب اینست که قبل از هدیه دادن به شخصی، معنی هر رنگ از این گل را بدانید.
- تیره: شیفتگی، عشق زنانه، عشق فداکار
- صورتی: قدردانی و عشق همیشگی
- بنفش: عظمت و احترام
- قرمز: نماد عاشق برای معشوق، تحسین، افتخار آفرینی و جذابیت
- سفید: یادآوری، شیرین و دوست داشتنی، عشق خالص، شانس، هدیهای مناسب برای روز زن و روز مادر
- زرد: شادی
گل میخک به انگلیسی
هنگامی که در مورد میخک صحبت به میان می آید، معمولاً از نام علمی آن به Dianthus یا دیانتوس یاد می شود که نام آن توسط گیاه شناس یونانی تئوفاراستوس انتخاب شده است. میخک ها نام دیانتوس را از دو واژه یونانی Dios، با اشاره به خدای زئوس و Anthos به معنی گل گرفتهاند. بدین ترتیب میخک با عنوان گل های خدای زئوس شناخته می شود.
خواص گل میخک
میخک با توجه به طبع نسبتا خشک خود خواص و فواید بسیاری برای بدن دارد و به راحتی محرک بسیار قوی برای آنزیمهای بدن محسوب می شود. از آنجا که میخک سرشار از ویتامین ث است، می توان از آن برای تسکین درد لثه و دندان ها استفاده کرد.
از دیگر خواص میخک، درمان لاغری و کم اشتهایی است؛ به طوری که مصرف میخک به طرز چشمگیری میزان اشتهای شخص را بالا برده و سبب باز شدن معده می گردد. میخک را می توان بصورت دمنوش نیز مصرف کرد.
طرز تهیه دمنوش گل میخک بسیار راحت است و کافی است حداقل یک قاشق چای خوری از میخک را درون یک قوری آب جوش ریخته و صبر کنید تا خوب در آن حل شود و دمنوش آماده گردد و آنوقت مشابه چای می توانید آن را مصرف کنید.
مضرات میخک
این گل در کنار تمام خواص خوب خود، عوارض یا مضرات اندکی هم برای بدن دارد.
یکی از این مضرات، رقیق شدن خون است که در صورت رخ دادن زخم یا جراحتی که سبب خونریزی شود، رقیق بودن خون سبب از دست دادنِ خون بیشتری از بدن می شود؛ لذا مصرف بیش از حد میخک می تواند این امر را شدت بخشد و تا حد زیادی جلوی انعقاد خون را بگیرد که این موضوع بسیار مهم است.
یکی دیگر از مضرات مصرف زیاد میخک این است که میزان قند خون شخص را به شدت پایین می آورد که این موضوع سبب می شود که مصرف میخک برای بیمارانی که دارای قند خون پایین است توصیه نشود.
از دیگر مضرات آن، می توان به حساسیت افرادِ مبتلا به تنگی نفس و بیماران قلبی و مبتلا به آسم به این گل اشاره کرد. لذا توصیه میشود این افراد از مصرف میخک حتی الامکان پرهیز کنند.
انواع گل میخک
این گل در رنگ های متنوعی موجود است، مانند خرمایی، بنفش، قرمز، سفید، زرد، نارنجی، سبز و ترکیب قرمز- بنفش که در ادامه عکس های این گل زیبا را مشاهده میکنید. میخک ها دارای سه نوع رایج و متداول هستند از جمله میخک های یکساله، میخک های شیاردار و میخک های گلدار.
گل میخک خشک شده
گل میخک هندی
گل میخک سفید
گل میخک قرمز
عکس گل میخک مینیاتوری
گل میخک بنفش
ویژگی ها
- نوع استفاده: گل
- فرم: توده ای
- عطر: ملایم
- طرح: جامد / گرد
- بافت شکوفه: ساتن
- اندازه ساقه: 16-26 اینچ
- اندازه شکوفه: 2-3 اینچ
- در چه فصل هایی رشد می کند؟ کل سال؛ بهار ، تابستان ، پاییز ، زمستان
میخک در طراحی های دکوراسیون های قدیمی به وفور استفاده شده است. در تزئین دسته گل عروسی، گل آرایی تاج گل و سبد گل های ترحیم، تبریک و افتتاحیه و همچنین به عنوان گل سینه نیز استفاده می شوند.
برخی از حقایق و نکات جالب در مورد میخک
- طبق یک افسانه قدیمی مسیحی، وقتی حضرت عیسی (ع) صلیب را حمل می کرد، میخک ها برای اولین بار روی زمین ظاهر شدند. میخک ها از آنجا به وجود آمدند که اشکهای حضرت مریم روی زمین فرود آمد؛ در حالی که او به دلیل زندانی شدن پسرش گریه میکرد.
- خانم آنا جارویس (بنیانگذار روز مادر) در اولین جشن روز مادر از میخک استفاده کرد، زیرا میخک ها گل مورد علاقه مادر او بودند.
- میخک ها گیاهان بومی اوراسیا هستند و از زمان های قدیم در میان مردم محلی اوراسیا استفاده های دارویی داشتهاند .
- از لحاظ تاریخی ثابت شده که میخک ها برای اولین بار توسط یونانیان و رومی ها در جواهرات مورد استفاده قرار گرفته اند .
- شکوفه های میخک حتی پس از قطع شدن مدت طولانی دوام می آورند.
- میخک به نمادی از عشق مادر و روز مادر تبدیل شده است.
مراقبت از گیاه میخک
- میخک هر روز به چند ساعت آفتاب کامل احتیاج دارد و خاک آن باید مرطوب نگه داشته شود .
- از آبیاری بیش از حد خودداری کنید، زیرا این امر می تواند شاخ و برگ آن را زرد رنگ کند.
- کیفیت شکوفه ی گل میخک بستگی به نوع خاک و آبیاری برای رشد آنها دارد.
- كسانی كه اقدام به تکثیر میخک می کنند، باید از اهمیت عمل گره زدن، متوقف كردن و مكرر انجام دادن آن آگاه باشند.
- شاخ و برگ گیاه نباید در معرض حرارت مستقیم اجاق گاز یا خورشید قرار بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید