با انواع گل نرگس و نحوه کاشت و نگهداری آن آشنا شوید

گل نرگس

با انواع گل نرگس و نحوه کاشت و نگهداری آن آشنا شوید

گل نرگس جزو زیباترین گل هایی است که عقل و هوش هرکسی با دیدن آن می‌رود. گل نرگس از دسته گل های معطر و خوش بو است که افراد بسیاری خواهان خریدِ آن و هدیه دادن به عزیزان خود یا استفاده در منزل‌شان هستند.

گل نرگس به انگلیسی

در زبان انگلیسی به این گل، “Flower Narcissus” گفته می‌شود و از خانواده‌ی دافودیل است؛ به این دلیل که پیاز آن ماده‌ای سمی را در خود جای داده و کلمه یونانی “Narcissus” به معنای بی حسی است.

قیمت گل نرگس

نرگس در اکثر فروشگاه های گل و گیاه یافت می شود و حتی بصورت غیرحضوری و آنلاین قابل تهیه است، بدین صورت که می توانید با مراجعه به گلفروشی های آنلاین مانند اینترنت گل، از محصولات  ما دیدن کنید و محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید.
هر دسته گل نرگس شامل 100 شاخه است که قیمت آن از حدود 100 الی 300 هزار تومان است که بستگی به زمان عرضه آن به بازار دارد؛ به طور مثال در ابتدا قیمت به دلیل نوبرانه نرگس بالاتر است.

گل نرگس

باکس گل نرگس

سود کاشت گل نرگس

نرگس با توجه به زیبایی منحصر به فرد و همچنین داشتن بوی بسیار دل انگیز، جایگاه ویژه‌ای میان ایرانیان و همچنین مردم جهان دارد؛ لذا کاشت این محصول می تواند درآمد خوبی را برای شما فراهم آورد.
البته در کشورمان این گل سبب اشتغال زایی برای بسیاری از هموطنان و بخصوص جوانان فعال ایرانی شده است.
بنا به تحقیقات انجام شده و گفته ی باغبانان و کشاورزان، کشت این محصول می تواند سالانه حتی تا 30 میلیون تومان درآمدزایی برای هر شخص داشته باشد.
بنابراین اگر به این گل علاقه دارید، می توانید به فرصت درآمدزایی آن هم فکر کنید.

گل نرگس نماد چیست؟

متاسفانه در برخی سنن و کشورها گل های نرگس نماد خوبی به حساب نمی‌آیند و نماد خودشیفتگی و غرور به شمار می آیند ولی در برخی ملل دیگر نرگس به خاطر دارا بودن شکوفه های بسیار زیبای زعفرانی‌اش نماد یک تولدِ دوباره و آغازهای جدید است. ضمنا جالب است بدانید که دقیقا زمان شکوفه دادن نرگس نیز در فصل بهار است و این نماد چندان هم اتفاقی نصیب این گل زیبا نشده است.
در برخی از کشورهای شرقی، این گل نماد تولد دوباره است. ویکتوریاها آن را یک گل مغرور قلمداد می کردند، در حالی که چینی ها از آن برای سمبل سعادت و ثروت استفاده می کنند.

اگرچه نام گیاه شناسی آن Narcissus است، اما گاهی اوقات نرگس را از خانواده ی گل سرخ ها می نامند و در انگلیس آنها را با عنوان “سوسن لیلی” می شناسند. این گل نه تنها نشانه پایانِ زمستان است، بلکه نمادی خوش شانس برای رونق آینده در سراسر جهان است. در ولز اعتقاد بر این است که اگر اولین کسی باشید که شکوفه ی نرگس تازه روییده شده را مشاهده کنید، 12 ماه بعدی شما ثروت زیادی بدست خواهید آورد. همچنین در افسانه های چینی این اعتقاد وجود دارد که اگر حتی یک نرگس در طول سال جدید در خانه ای شکوفه دهد، باعث خوشبختی صاحب خانه خواهد شد.

گل نرگس شیراز

عکس گل نرگس

تکثیر گل نرگس

گل نرگس معمولاً در اوایل بهار گل های زرد روشن تولید می کند، اگرچه برخی دیگر از گونه های این گل انواع شکوفه های نارنجی یا سفید هم دارند. تکثیر این گل چندان کار سختی نیست اما حتما بایستی قبل از کشت این گل زیبا، به فصل کشت، محیط کشت و همچنین طریقه ی آبیاری آن توجه لازم شود.
برای کاشت نرگس، چنگک باغ را به داخل خاک به اندازه 4 اینچ فرو کنید و قلمه را درون آن قرار دهید. مقداری خاک به دور قلمه بپاشید. خاک را با پاشیدن آب مقداری شل و نرمتر کنید تا رطوبت کافی برای رشد گیاه ایجاد شود. حال باید منتظر بمانید تا آن رشد کند.

خواص گل نرگس

از قدیم‌الایام نیز مردم نرگس را به دلیل دارا بودن خواص گیاهی بی‌شمارش استفاده می کردند.
قبل از اینکه با برخی خواص دارویی مفید این گل آشنا شویم؛ بهتر است این هشدار را بدهیم که نرگس تا حد زیادی می تواند مختل کننده‌ی سیستم عصبی باشد؛ لذا حتما برای مصرف آن لازم است که با پزشک خود و متخصص مشورت نمایید.
خب از قدیم این گل را برای تسکین مشکل صرع مصرف می کردند.این گل خوشبو ضد اسپاسم محسوب می شود و در تسکین گرفتگی احتقانی برونش کودکان مفید است و همچنین در مواردی نیز می توان از این گل زیبا برای درمان دیابت استفاده کرد.

شکل ظاهری

نرگس بسیار برجسته است و دارای ساقه بلند و باریک توپی (هیپانتیم)، تاج مرکزی آن (جام تاج) و شش گلبرگ است. گل نرگس معمولاً زرد یا سفید است و گاهی اوقات کاسه یا مرکز آن می تواند رنگ های متفاوتی داشته باشد.

زیستگاه

این گل بطور معمول از گل های بومی دریای مدیترانه می باشد. گیاه نرگس را می توان در چین و آسیا هم یافت که در آنجا چند گونه بومی مشابه آن نیز وجود دارد.

گونه ها

گل های نرگس در جهان گونه های مختلف و متنوعی دارند. برخی از آنها کوتاه و برخی بلندتر هستند. برخی گونه های نرگس در فصل بهار و برخی از آن ها در فصل تابستان شکوفه می دهند.
محبوب ترین گونه های این گل که به طور گسترده ای در دسترس هستند گل کاغذ سفید، دافودیلز و جونکویل است.

گل نرگس به چه معنی است؟

از آنجا که هر دو نرگس و دافودیلس از نظر فنی یک گل هستند، معانی آنها هم با هم همپوشانی دارند. این گلها معمولاً به عنوان نمادهای زیر در نظر گرفته می شوند:

  • سعادت و ثروت، به ویژه در آینده
  • روزهای مارس، به عنوان گل متولدین این ماه
  • ورود به فصل بهار
  • تولد دوباره و تجدید زندگی
  • موفقیت و خوشبختی
  • خودشیفتگی و خودخواهی
  • سختی و چالش ها
  • وضوح و الهام
  • سال نو چینی ها

عکس انواع گل نرگس

تقریباً تمام شکوفه های نرگس در سایه های نارنجی، زرد و سفید ظاهر می شوند. در زیر می توانید چند نوع از این گل ها را مشاهده نمایید.

گل نرگس سفید

انواع گل نرگس

دسته گل نرگس

گل نرگس وحشی

گل نرگس وحشی

گل نرگس

گل نرگس شیراز

گل نرگس شیراز

انواع گل نرگس

زمان کاشت گل نرگس در باغچه

گل نرگس را در فصل های مختلف می توان کشت کرد؛ اما فصل پاییز و بهار بسیار مناسب تر از دیگر فصول برای کاشت این گل است.
نرگس نیازی به مراقبت و توجه زیادی ندارد. پیازهای این گل باید بین ماه های اوت و نوامبر کاشته شوند، اگرچه ماه اوت بهترین زمان آن است. آنها باید در عمق خاک قرار بگیرند تا دسترسی بهتری با مواد آلی خاک داشته باشند. بهتر است بدانید که کاشت گل نرگس هم به صورت بذری امکان پذیر است و هم به صورت قلمه زدن.

 

اشتراک گذاری پست

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *