سیر تا پیاز راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم
قصد داریم از راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم حرف بزنیم. این روزها درباره کسب و کار و کارآفرینی چه چیزهایی می شنوید؟ حتما در جمع دوستان، همکاران و فامیل شنیده اید که افراد همزمان با کارمندی به کسب و کار دیگری هم مشغول هستند و از پس معاش سخت زندگی راحتتر در این روزها برمیآیند. احتمالا دیده اید زنان خانهداری را که با وجود داشتن فرزند و مسئولیت خطیر مادری برای خودشان کسب و کار دارند و شادتر زندگی میکنند. به این جمع دانشجویان که وقت کافی برای حضور در یک کسب و کار تمام وقت را ندارند را که میخواهن درآمد داشته باشند را اضافه کنید.
همه اینها مثال هایی از راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم است. چه افراد دیگری را میشناسید که در حال مدیریت کسب و کارهای خانگی یا مشغول کسب و کار با کمترین سرمایه باشند؟ به نظر شما کسب و کارهای خانگی یا کسب و کارهایی که به سرمایه ۵، ۱۰ یا ۲۰ میلیونی احتیاج دارند چقدر میتوانند متنوع باشند؟ با توجه به گسترش و رشد اینترنت و تکنولوژی، کسب و کارهای اینترنتی چه سهمی از بازار را به خودشان اختصاص دادهاند؟ اصول و مراحل راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم چه چیزهایی هستند؟
برای راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم از کجا شروع کنم؟
از خودت. اول از شما میخواهیم باور داشته باشید به خودتان و تواناییهایتان. آنچه هستید را بی قید و شرط بپذیرید. میدانیم که سخت است و به راحتی اتفاق نمیافتد اما اولین قدم در راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم همین است. قصد نداریم مشاوره عزت نفس و خودباوری به شما بدهیم اما اینها تجربه ما در کسب و کارهایمان است که در اختیار شما قرار میدهیم. دست از دایره امنی که در آن قرار دارید بکشید و بیرون بیایید. برای راه اندازی کسب و کارتان باید بدانید که امنیت شما به خطر میافتد و ممکن است آن آرامش خاطر سابق را نداشته باشید. شما وقتی شروع به راه اندازی کسب و کار شخصی خودتان میکنید نمیدانید که با چه چیزهای شگفت انگیزی در آینده روبرو خواهید شد. کودکی که به مدرسه میرود نمیتواند مطمئن باشد حتما به دانشگاه خواهد رفت یا نه. راه اندازی کسب و کار هم همینطور است. میزان تلاش شما و داشتن انگیزه است که از شکست خوردن در راه اندازی کسب و کار کمک میکند. هنگام شروع امکان مطمئن بودن به همه اقدامها و تصمیمها میسر نیست و نمیدانید در ازای هر انتخاب چه مانع یا بهبودی پیش روی راه اندازی کسب و کارتان قرار میگیرد. از شما میخواهیم دست از اطمینان بردارید و به تردید رضایت بدهید و با تمام قوا برای موفقیت در راه اندازی کسب و کارتان تلاش کنید.
چرا خوبه که به فکر راه اندازی کسب و کار جدید باشم؟
یک موسسه تحقیقاتی یک نظرسنجی انجام دادند از افرادی که به فکر راه اندازی کسب و کار خانگی افتادند. نتایج را گذاشتهایم. چه عواملی زندگی شما را هم سخت کرده است؟ درصد فراگیر بودن آن بین انسانهای دیگر چقدر است؟ شما کدام یک از دلایل زیر را برای راه اندازی کسب و کار دارید؟
حالا اصلا کسب و کار خانگی چه تعریفی داره؟
کسب و کار خانگی،کسب و کاری است خانه محور که در زبان انگلیسی home based business) HBB) نامیده میشود. به کسب و کاری که صاحب کسب و کار آن کار را در خانه انجام میدهد و دفترش در محل خانه است کسب و کار خانگی میگوییم. غیر از اینکه این کسب و کارها در خانه باشند چند ویژگی دیگر هم دارند. مثل اینکه در راه اندازی کسب و کار به افراد کمتری نیاز است و شاید کارمندی نداشته باشد. خیلی اوقات افراد خانواده هستند که در حال راه اندازی کسب و کار خانگی هستند. نیاز به دکور، دفتر کاری، تبلیغات محیطی، داشتن برخی مجوزها و پرداخت مالیات در راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم خیلی کم است که این در واقع یکی از مزایای خوب راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم محسوب میشود.
در زمان قدیم کسب و کارهای خانگی در انباری یا فضایی کوچک در خانه صورت میگرفت تا مزاحمتی برای اهالی خانه و امور خانه داری نداشته باشد اما اکنون در خانه های خودتان میتوانید به فکر راه اندازی کسب و کار کوچکتان باشید. در گذشته طرح کسب و کارها طوری ریخته میشد که قابلیت گسترش و رشد نداشت اما اکنون شما با ارتقای آگاهی و یادگیری میتوانید برای راه اندازی کسب و کارتان طوری طرح کسب وکار بنویسید که با گذر زمان، مسلط شدن شما بر شرایط سخت مدیریت و راه اندازی کسب و کار، ذخیره پول بیشتر و بهبود شم اقتصادیتان قابلیت گسترش و پولسازی بیشتر داشته باشد.
و اما ۴ نکته برای راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم
مباحث مالی در راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم
بررسی کنید عدد پولی که میخواهید برای راه اندازی کسب و کارتان وسط بگذارید چقدر است. ببینید سرمایه اولیه تان برای خرید و فروش محصول مناسب است یا ارائه خدماتی که خودتان انجامدهنده آن هستید. تا جایی که میتوانید هزینههای خود را در راه اندازی کسب و کار شخصیتان پایین بیاورید و آمادگی خود را برای مسائل غیرقابل پیشبینی در راه اندازی کسب و کار حفظ کنید. اگر حقوقی دریافت میکنید در خرج آن دقت داشته باشید و هزینههای فردی خود را به خاطر راه اندازی کسب و کار شخصیتان کاهش دهید. یک حساب بانکی مجزا برای راه اندازی کسب و کارتان آماده کنید و از جلوی تداخل تراکنشهای مالی را بگیرید. بدانید که لازم نیست همه وسایل مورد نیاز را برای راه اندازی کسب و کارتان بخرید، امکان اجاره گرفتن وسایل را بررسی کنید.
فضای تجاری در راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم
اگر قصد راه اندازی کسب و کارتان را در منزل دارید از این مورد رد شوید. در غیر این صورت به مکانهای کوچک دیگری که میتوانید فراهم کنید فکر کنید. انتخاب محل مناسب برای راه اندازی کسب و کار خود را بر اساس طرح کسب و کار و افرادی که میخواهید با آنها کسب و کار را بچرخانید انجام دهید. فضاهای اداری برای شما ممکن است گران تمام شود و بخش زیادی از سرمایه اولیه را از دست شما خارج کند.تمام بررسی های لازم حقوقی لازم را قبل از عقد قراردادها در نظر بگیرید تا از ضررهای احتمالی در راه اندازی کسب و کار پیشگیری کنید.
روابط عمومی در راه اندازی کسب و کار باسرمایه کم
اگر شریک تجاری دارید حواستان به روابط خود با آنها باشد. در راه اندازی کسب وکار، میزان صمیمیتی که با شرکای تجاری خود دارید در مسئولیتپذیری و پیشروی کار حائز اهمیت است. صمیمیت بیش از حد باعث اختلال در تمرکز روی کسب و کار است و صمصمیت ناکافی فضای اعتماد و شفافاندیشی را از کسب و کار میگیرد. هنگام مراجعه به بانکی که حساب کاریتان را در آن افتتاح کرده اید، ایجاد رابطه خوب با مدیر و کارمندان را فراموش نکنید. در راه اندازی کسب و کارتان ممکن است شما نیاز به وام داشته باشید و این احتمال وجود دارد که با روابط شما، مسئولین همکاری بیشتری با شما داشته باشند.
نقش آموزشها در راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم
از آنجایی که شما در حال راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم هستید پس امکان استخدام افراد زیاد برای امور کاری خود در کسب و کارتان را ندارید. برای کاهش هزینهها در راه اندازی کسب و کار در این حوزه پیشنهاد میکنیم برخی امور مثل حسابداری، مدیریت امور مالی و اجرایی، برنامه ریزی در تبلیغات و فروش، بازایابی و نظارت صفحات مجازی را خودتان به عهده بگیرید. امروزه در سایتهای اینترنتی تنوع گسترده ای از هر آنچه شما برای راه اندازی کسب و کار نیاز دارید موجود است و شما میتوانید با پرداخت کمترین هزینه اصول راه اندازی کسب و کار را یاد بگیرید.
چه کسب و کارهایی که برای راه اندازی به سرمایه کم احتیاج دارند؟
در آخر میخواهیم برای شما یک دسته بندی از کسب و کارهایی را ارائه بدهیم که مناسب راه اندازی با سرمایه کم هستند. بخوانید و ببینید کدام کسب و کار مناسب شما است و برای شروع میتواند گزینه خوبی باشد.
کسب و کارهایی که مورد نیاز روز جامعه ماست.
مشاغلی که در حوزه فناوری اطلاعات، پزشکی، فروش و بازاریابی هستند. مانند دیولوپر نرمافزار و برنامههای موبایل، مدیر شبکه و سیستمهای کامپیوتری، برنامه نویس، طراح سایت، کارشناس دیجیتال مارکتنیگ و مدیریت محتوا، متخصص بازاریابی، پرستار و فیزیوتراپ، مدیریت خدمات درمانی و پزشکی.
از آنجایی که کشور ایران در حال توسعه است حوزه فناوری همواره انتخابهای متعددی برای شما در راه اندازی کسب و کار فراهم میآورد. اوپراتوری کامپیوتر در هر کسب و کاری که در آن یک کامپیوتر و اینترنت وجود داشته باشد میتواند یک امکان دیگر برای شروع کسب و کار باشد.کسب و کارهای کوچک شهری اما کم سرمایه
ممکن است شما کارمند باشید و مایل نباشید کاملا از کار خود خارج شوید. اما میخواهید درآمد بیشتری داشته باشید. برای راه اندازی کسب و کارتان میتوانید به مدیریت یک مغازه یا واحد تجاری کوچک بیاندیشید و به فروش مشغول شوید. مدیریت فروش و توزیع محصولاتی که کارگاه کوچکی تولید آن را به عهده دارند هم میتواند به شما امکان راه اندازی کسب و کار بدهد. این کار همانند پذیرفتن نمایندگی فروش یک برند خاص برای شما عمل میکند. اگر در شهرها یا روستاهای دیگر آشنا دارید میتوانید به راه اندازی کسب و کارهای روستایی فکر کنید. حوضچه پرورش ماهی و قارچ، پرورش بوقلمون، دام یا شترمرغ از جمله این کسب و کارها هستند. یک راه دیگر برای افزایش درآمد در کنار کار کارمندی مشغول شدن به مهارتی است که در پنجه دارید. مکانیکی، نجاری، تاسیسات، برقکشی، بنایی و گچکاری مشاغلی از این دستهاند.
راه اندازی کسب و کار خانگی با سرمایه کم
برایتان تعریفی جامع از کسب و کار خانگی ارائه دادیم؛ کسب و کاری که در خانه و بدون ایجاد مزاحمت برای دیگران انجام میدهید. وبلاگ نویسی و فریلنسری، فروش کالا با اینترنت و تلفن، تدریس خصوصی و ترجمه، خیاطی، عروسک سازی، پرورش بلدرچین یا گیاهان زینتی، گل آرایی، پخت شیرینی و فروش، نویسندگی و عکاسی از جمله این کارها هستند. به یاد داشته باشید قبل از راه اندازی کسب و کارتان به نیاز جامعه، بازار فروش و مشتریهای آن کسب و کار بیاندیشید.
سخن آخر در راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم
همیشه کارآفرینها ۲ دسته هستند: دسته اول آنها که ایدههای خوب، پولزا و جدید دارند اما سرمایه اولیه ندارند. پس ناامید میشوند و همه چیز را رها میکنند. دسته دوم افرادی که سرمایه اولیه ۵ تا ۲۰ میلیونی برای راه اندازی کسب و کار دارند اما ایده مناسب برای کسب و کار ندارند یا نمیخواهند پی سختیهای راه اندازی کسب و کار را به تن خود بمالند!
هر دو این افراد حق دارند بترسند و برای راه اندازی کسب و کار خود نگران باشند. اما همیشه یک راه حل برای کسانی که میخواهند موفق شوند و به آن باور دارند هست. پیشنهاد ما این است که آموزشهای کارامد برای راه اندازی کسب و کار ببینید و نقاط ضعف خود در حوزه های مختلف کسب و کار برطرف سازید. در انتها عزم و اراده را به کار ببندید و ادامه بدهید.
در این مقاله برای شما از چرایی و چگونگی راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم گفتیم و برایتان چند نمونه از کسب و کارهایی که میتوانید با سرمایه کم راه اندازی کنید آوردیم.
دیدگاهتان را بنویسید